Fülek

 • Karácsony és Szilveszter
 • 2015. augusztus 19., szerda

  Nyári beszámoló röviden - ballagás, szülinap, kirándulások, táborok és esküvő

  Sziasztok csajok!

  Újra itt! Hamarosan DIY dolgok érkeznek az esküvős blogra, valamint a YT-csatornára is. Utóbbira 'Back to school' témában.

  Amit a nyaramról általánosságban elmondhatok: még sosem volt ilyen rövid. Minden nap volt mit csinálni. A "napirend" nagyjából úgy nézett ki, hogy felkeltem, összetakarítottam, mosogatógép, ruhakirakás, felsöprés, felmosás, stb, húgica elrendezése. Aztán ebéd, majd a hatalmas melegben pihi, ha nem, akkor mindig csináltam valamit. Délután 4körül, amikor anya hazaért a munkából, akkor jött az egyik kis cukiság (unokahúg), Lizi. Estig elvoltunk vele, majd ismét a napi munkálatok jöttek és el is ment a nap.
  Emellett elég sok "program" is volt. Sajnos a színjátszós tábor nem jött össze, amit nagyon sajnálok, de legalább tudjuk, hogy lesz helyünk jövőre, a gyerkőcöknek meg van kedve. Nagyon nagy élmény volt a másik tábor. Lelki és pedagógiai feltöltődés.
  Dárival alig-alig találkoztam, ilyenkor legtöbbször vele igyekeztem törődni. Főleg azért, egyébként, mert Szeptemberre még nincs Kaposváron munkája, így nem tudom, hogy költözünk össze. Felétek milyen a munkanélküli-helyzet? Itt baromira nem lehet munkát találni. 2 diplomával van egy negyed állásom :/ Sehr gut. Ja, a fizetésem 80%-a meg elmegy a lakhatásra, mert 70 km-re már nem tudok bejárni (mert tavaly erre ment el a fizum 80%-a, ráadásul napi 5-6 órát utaztam)
  Most hol tartok? Életem első szájherpeszével írom ezeket a sorokat, majd elmegyek videózni, aztán megvágom az összeválogatott III. nyalós vlogot. Totál izgatott vagyok az iskolakezdés miatt, mert megyünk Szabadkára vásárolni ruhákat a gyerekeknek. Ti voltatok már? Kíváncsi leszek, milyen lesz....

  Akkor most jöjjön néhány képes összefoglaló mondatocska, visszatekintés:

   Júniusi élmény a suli után 1.5 héttel: József- tábor 


   Még mini Kleopátrákat is csináltam!
   Még ezelőtt megvolt az öcsim ballagása, ahol Liza kisasszony alkotott. Végig kiabált és mászkált :) Most bezzeg már stabilan, folyamatosan jár!   Következett a Dáris nyaralás. Évek óta nem voltunk sehol, így úgy döntöttünk, hogy elmegyünk a Balcsira, hisz tesóm anyósáék nyaralójában ingyen vagyunk, másra meg nem is lenne pénzünk. Mi cseppet sem bántuk, hisz szeretünk ott lenni, ráadásul végre egy egész hetet kettesben voltunk- no meg néhány látogatóval büszkélkedhettünk.

   Dári imád fotózkodni! :D
   Én viszont néha tényleg :D 
   Bár, ha más fényképez, az annyira nem menő :)   Nem csak Lizi indult el, hanem 2-3 héttel előtte Marci is, az unokaöcsim. Előtte mindketten a lépcsőzéssel gyakoroltak. Nem is értem....nem másztak, rögtön léptek!
   Volt NikkieTutorials inspirálta félarcú smink, de sima szépítő jellegű is. Erre a nyárra viszont sem az esküvős, sem az önsminkelés, sem a fotózásos sminkelés nem volt sajnos jellemző.
   Persze teszteltem is, pl. a Miss Sporty új tusát és spirálját.
   Elkészült az első hajas videóm. Nagyon szerettem és a nézőim is, így szerintem lesz még :)

   Tudjátok merre jártunk? Lendván és Szlovénia egyéb részein. A katolikus plébános bácsink idegenvezetett minket. Nagyon szeretem, hogy történész és tényleg nagyon okos. Szeretem hallgatni.

   Nekem sok volt az arany meg a giccs, inkább a régi (1300-400-as évek) freskók jöttek be. Egyénként korábban is jártam a lenti templomban egy régi magyar irodalom konferencia kirándulásával :)

   Szinte csúcspont volt a Cokta, hisz ez a kedvenc horvát italom és itt is volt :)
   Aztán jött Marcika 1. szülinapja. Basszus, hihetetlen....hamarosan Lizi is egy éves, Virágocska pedig Január 18-án. Csodák ezek a törpök. Ti hogy álltok a gyerekvállalással? Mi lehet az ideális kor? Ti is úgy látjátok, hogy egyre többen szülnek megint fiatalon?   Virágnak iszonyat szép kék szeme van. Kis sonkás szerelmem! <3
   Aztán elindultunk a tengerre. Ahogy Kamcsi mondaná, a nagyvízhöz :D

   Ez nem feltétlen jó kép, de ezt a nénit lefotóztam 3 éve is, ugyanebben a gúnyában. A fotó egy kiállítás része volt. Olyan jó érzés volt. 
   Nyertem egy órát azutáni nap, hogy a lottón 1415 forintom is lett :)
   Persze folyamatosan inspirálódom esküvőügyileg, sőt hamarosan el is kezdem a dekoráció elkészítését, így egyre aktívabb lesz majd a másik blog is :) Oda most egy karkötő érkezik valószínűleg.

   A barátnőm is meglátogatott Augusztusban. Nagyon örültem neki, mert pénz hiányában sajnos nem vagyok nagyon mozgásban. A programjaimat meg kösziköszi anyuésapu! :) 


  És 1500 Ft-ért meglett....üdvözöljétek a menyasszonyi cipőm. Éljen a kaposvári Somogy Üzletház alsó szintjén található bolt! Megláttam és... majdnem tökéletes. Ha nem lenne rajt a pánt meg a masni, még sokkal jobb lenne. Aztán aznap este elmentünk a varrónénihez a szoknyámért. Korábban mondta, hogy van egy naaagy menyasszonyi ruhája. Jött a jel... a hátulján uilyen masni van. A díszítés csak csipke. Naná, hogy megvan a ruhám. El sem hiszem. Olyan szép! Persze, van még mit alakítani, de arról inkább a másik blogon, hogy Dári meg ne lássa!


  Nektek hogy telt a nyár? Merre jártatok? Van még vissza valami program? Mi volt a legjobb program? Voltatok fesztiválozni? Az nekem eddig kimaradt sajnos az anyagiak miatt, pedig annyira szeretnék.... remény hal meg utoljára... hátha. Kicsit néha félek, hogy elszalad mellettem a világ. Ezen a nyáron elég sok dolog történt, ami a képes összefoglalóból kimaradt, az a Messzehangzó Tábor, ahol önkéntes irodalmas műhelyvezető voltam. Az pl. lelkileg nagyon feltöltött, de jön a hülye évkezdés....meg a nincs semmi pénzem és 'milyen jó, hogy van anya és nem leszek hajléktalan'. Azért 2 diplomával elég rossz érzés egy adag kakinak érezni magam. Igazából , ha most elkezdem a doktorit, több pénzem lesz, ha felvesznek államira. Vicces, nem? Bár agyilag még nem állok készen, szóval várjál PTE-BTK doktori program! Még szeretnék kutatni, írni szaklapokba...., de még ahhoz is kevés vagyok, mint Mackó sajtban a brummogás. Nem vagyok amúgy nagyon dizöpojntid, mert folyton az esküvőről álmodozom.

  Szóval, várom a ti nyári beszámolóitokat is, mert imádom olvasni a kommenteket/ leveleket.

  Millió puszi. Most főleg Verának, Dórinak és Megaerának! :)


  Szép napokat a nyár maradék részére!
  Én egy kis óravázlat gyártást és DIY dolgokat tervezek :) (Bárcsak elhívhatnálak benneteket egy drámás órámra!)

  2 megjegyzés:

  1. Kedves Olcsi!
   Nagyon jó.volt olvasni a posztodat!
   Irigykedem a tartalmas nyarad miatt,nekem csak egy esüvő jutott es 2nap siófokom!Sajnos minden pénzre szükség van az esküvőnkre!
   Sajnálom,hogy ilyen nehéz megoldanotok az együttlétet a pároddal remélem hamar talál állást!Felénk sem jobb a helyzet én speciel féléve állást keresek :(
   Nagyon nagyon nehéz!
   Örülök,hogy aktivabb lesz a másik blog is izgatottan várom a tippeket,ötleteket!
   A cipőd mesés ne bánd a pántot,én pántos cipőre vadászom biztosabb a táncnál ;)
   Ugye milyen izgalmas a szervezkedés? :)
   Köszönöm a kiemelést a végén,millio puszit és ölelést küldök és izgatottan várom a folytatást! :) :*

   VálaszTörlés
   Válaszok
   1. Drága Vera!

    Ez az állásmizéria.... de hétfőn megyek interjúra, hátha!
    Tudod, miért maradt el a heti posztözön? Jó hír van: sikerült összeszedni egy albérletet. Viszont köv. hét Szerdán elvileg nincs dolgom, csakhogy netem sem :/ Azért mobilnetről még a poszt menni fog, szerintem :)

    Bár a másik blogon még nincs kint, de! a cstornán fent egy esküvői DIY :)

    Puszi

    Törlés