Fülek

 • Karácsony és Szilveszter
 • 2016. február 13., szombat

  Sminkbakik

  Sziasztok!

  Ahogy ígértem, visszatérek a sminkek világába. Azért is (csak) a smink, mert ehhez értek- amennyire ezt illik/lehet mondani. Beszélhetnék a divatról is, mert szeretem, de mivel túlsúlyos vagyok és csak low budget nálam minden, ezért nem látnám értelmét. Ha több pénzem lenne....maradjunk annyiban, hogy stílusosabb lennék :) Azért lehet, hogy elő fog fordulni 1-1 plus size ootd, ha úgy gondoljátok. Úgy gondoljátok? Vagy a suszter maradjon a kaptafánál?

  Arra gondoltam, összeszedek néhány olyan dolgot, ami engem zavar a (szerintem) rossz sminkelésben. Persze, egyetértek Nikkivel, a híres youtube guruval, a sminkben nincsenek szabályok- ahogy ezt a 'The power of makeup' videójában is mondja- , de szépérzék, szem, feleslegesség...

  1. Túl sok

  Talán ez az az alapvető probléma, ami minden baj okozója. Nem? Ennyivel össze is foglalgatnám az egészet szinte. És ahogy szinte minden tini.....igen, én is így csúfítottam anno magam...(a ruházkodásomról NE beszéljünk)
  Nagy  a szám másokról, mutatom magam:

  Ennél volt durvább is....

  2. A szín

  Nos ez is elég súlyos probléma. Gimis tanárként (ne szörnyülködjetek, ott nem vagyok ennyire szétszórt meg...fura) találkoztam néhány naaaagy mellényúlással. Aláírom, baromi nehéz megfelelő színt találni alapozóból, szemöldökceruzából, stb.


  Ahhoz, hogy ne így nézzetek ki (fent), érdemes magatokkal hívni egy kritikus barátnőt, aki tényleg megmondja: Aranyom, ez nem a te színed. Még sminkesként is van, hogy nem elsőre találom el, ezért mindig tesztet végzek. Szükséges: természetes fény, egy áll és fül közti terület és az alapozó. Ha ott stimmel, minden oké lesz.
  TIPP: A dekoltázshoz érdemes illeszteni az alapozó színét, mert ez jobban megegyezik az egész testünk színével, mint a fej vagy nyak. A nyak árnyékban van, világosabb. A fej talán barnább is lehet kicsivel.


  3. A szemöldök

  Néha megyek az utcán és rácsodálkozom az emberekre (ahogy ők rám is a súlyom miatt). Nem , korántsem vagyok tökéletes sehogy, de....vannak olyan szemöldökök, hogy szebbet rajzolna az 5 éves húgom is...
   Kérdés: vajon nem látják, hogy nem szép? És nem tudják, hogy egyszerűbb út is van?  Azért ennyire durvát élőben még nem láttam.

  TIPP: ha első szemöldökszedésed a kozmetikus végzi (200-1000 ft), később csak utána kell szedni, tuti a szép forma.
  Ha mindenképp otthon szeded, van jópár oktatóvideó a helyes szemöldökszedésről. Könnyű kimérni, az arcunk adja az ideális formát. Ha szívesen olvasnátok erről tőlem, jelezzétek! :)

  Számomra ezek a legrosszabb sminkbabik. Nektek?


  UI: Nyugi, azért gimiben is előfordult, hogy normálisan néztem ki sminkügyileg!


  Csók :)

  Olcsi

  5 megjegyzés:

  1. A szemöldökökön hangosan felröhögtem. :D Tudnám még sorolni a bakikat, sőt... lehet, hogy fogom is. :D De tényleg, ezek a szemöldökök... Mert a túl sok-túl kevés ízlés kérdése (jó, nyilván ezeken a képeken már nem kérdéses a dolog, de mondjuk a tiéd szerintem annyira nem sok). Az alapozóra is lehet mondani, hogy ha nem nagyon más és szépen al van dolgozva, akkor lehet, hogy csak a drogériás fény kavart be, vagy évszakváltáskor vette, vagy mit tudom én... De ezek a szemöldökök. :D :D :D Ezekre nincs mentség. :D

   VálaszTörlés
  2. Basszus! Némelyik emberiség ellen elkövetett bűncselekmény.
   Ilyen a vizuális környezetszennyezés. :D:D:D
   Sírva röhögtem rajtuk.

   VálaszTörlés
  3. Nagyon el vagy tűnve... Szívesen látnánk ám Levit is, vagy bármit, amikor van egy csepp időd. :)

   VálaszTörlés
   Válaszok
   1. Szia ;)
    Jó érzés olvasni :)
    Frl is raktam a FB oldalra 2 cuki, friss képét Levcsókáról, a YouTube-on pedig egy videó van. Érik a poszt, de itt nagyon egyedül vagyok mindenre :( A magamra fordított idő sajnos a gyors zuhanyban kimerül.

    Törlés
   2. Szia ;)
    Jó érzés olvasni :)
    Frl is raktam a FB oldalra 2 cuki, friss képét Levcsókáról, a YouTube-on pedig egy videó van. Érik a poszt, de itt nagyon egyedül vagyok mindenre :( A magamra fordított idő sajnos a gyors zuhanyban kimerül.

    Törlés