Fülek

  • Karácsony és Szilveszter
  • 2015. június 11., csütörtök

    SATC 7.- A monogámista

    Sziasztok, lányok!

    Igen, bizony...visszatér a Sex and the city sorozatom, ahol folyamatosan haladva vesézem ki a témákat, ahogy én látom.

    Most az 1. évad 7. része, azaz 'A monogámista' következik.

    Volt már úgy, hogy belefeledkeztél a szerelmedbe? Mármint csak ti vagytok ketten... "tudod mit? Nem hasonlítom a korábbiakhoz, mert azoknak vége!"
    És amikor rájössz: "Jajj, ne! Olyan nő lettem, akit utálok! (...) feláldoztam a barátnőimet egy pasiért."
    Nos, meg kell mondjam, én eléggé itt tartok. Valahogy csak mi létezünk. Mondjuk úgy, hogy az embernek a pasija a legjobb barátja, nem nehéz. Viszont! Ez egy több, mint 6 éve tartó kapcsolat.
    Sokan már egészen a szerelem elején kizárják a külvilágot. Ilyenkor általában nem is olyan mértékben, ahogy mondjuk én teszem, hanem szinte teljesen. Mi van, ha vége? A nagy semmi. Egyedül iszogathatod a koktélod és eheted a fagyit, miközben a vátágátudutumékjúlávmi szól a háttérben. Barátnőim és saját tapasztalataim alapján.... ne bízd rá magad a pasira!

    Jön a másik fontos pont, amivel akár alá is támaszthatnám az előző mondatom: ha a pasi nem is úgy gondolja. Megvagytok, kézenfogva jártok, szeretkeztek, akár majd a bizonyos sz-es szót is majdnem kimondtátok, aztán hopp....nem mutat be a barátainak. 'Hogy családi ebéd?... Bocsi, de ez.... nem hiszem .... most akkor te azt hiszed, hogy mi úgy vagyunk együtt?...Én erre még nem vagyok készen.' Nagyjából valami ilyen szöveg után jön a kopp. Esetleg a hosszas flörtölés majd szex utáni elérhetetlenség gyakoribb ennél. Addig cuki a pasi, de utána... vagy eltűnik vagy seggfej. Noha nem csupán ilyen férfiak vannak, de...kedves tini lánykák... a kortárs fiúk még bizony kísérletezgetnek és ízlelgetnek. Nem kell túl korán megállapodni (mondom ezt én, aki 18 éves korom betöltése óta ugyanazzal a fiúval vagyok, sőt....még meg is házasodunk jövőre!)!

    " De mi van velem? Máskor örültem, ha egy pasi pimaszul rámhajtott, de most..." Nos igen, van úgy, hogy minden negatív dolog ellenére ragaszkodnál a pasihoz. Hát tölts tiszta vizet a pohárba! Ne találgass, mint Carrie! Beszéld meg vele! Igen, baromi ijesztő őszintén beszélni az érzéseinkről- főleg a mai digitális korban, amikor a facebook chatjének biztonságos ablakába bújunk-, de ha tiszta lappal játszunk, akkor ez lesz természetes. Szerintem ez megéri.

    Ebből a részből egyelőre ennyit hoztam! Remélem örültök a kis filozofálós posztjaim visszatérésének! Esetleg legyen egy fix napja?

    Puszi,

    Olcsi

    10 megjegyzés:

    1. Szerintem egyik kapcsolatunk sem monogám abban az értelemben, hogy attól, mert van egy párom, még foglalkozhatok / foglalkozni tudok a barátaimmal is. Nem azokra gondolok, akik mondjuk keveset találkoznak, hanem akik folyton együtt vannak, még akkor is, amikor az nem lenne indokolt. Ez inkább kisajátítás, mint kapcsolat.
      Azt se tartom feltétlenül jónak, ha a párom a legjobb barátom. Egyrészt azért, amit te is írsz, másrészt azért, mert vannak dolgok, amik rá nem tartoznak, és nagy segítség egy barátnő.

      Az, hogy nem vállal fel. Mikor nem vállal fel? Az elején, az egy dolog. Azt nem kell komolyan venni. Az sem mindegy, miért nem teszi. De ha eltelt egy kis idő, és hivatalosan is együtt vagytok, de mégsem, akkor lehet, hogy jobb megbolygatni az állóvizet kérdésekkel, hogy ugyan, miért is nem mutat be…stb.

      Kompromisszumot kell kötni, főleg magunkkal. Ehhez meg elengedhetetlen, hogy ismerjük azt, amit szeretnénk, és magunkat. Ha ez nincs meg, akkor az egész mehet a levesbe.

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. Tulajdonképpen uazt mondjuk mindketten :)

        Törlés
      2. Jó, tudom, csak szerettem volna hozzászólni. :)

        Támogatom az alattam szólót amúgy, meg arra a blogra lehetne kitenni az éppen tetszetős ruhákat, frizurákat, sminkeket, hátha inspirálódnának a népek, egy-két verset, formát, tematikus esküvős képeket, bármit. Akár saját, akár csak úgy, vagy hogy hol tartotok, hogy érzed magad, ilyesmiket. :)
        Bocsi, hogy ebbe belekotnyeleskedtem.

        Törlés
      3. Ugye? :) Nagyon jó ötletnek tartom! :)
        Hol található az a blog?
        Szívesen osztoznánk az eskűvői izgalmakban :) Vera

        Törlés
    2. Olcsi,csinálhatnál vidit & blogot az esküvői készülődésről!! :) Vélemény csajok? :)

      VálaszTörlés
      Válaszok
      1. Úgy sajnálom, mikor valaki névtelenül ír :( A blogot már ffélig elkezdtem, de nem biztos, hogy lenne elég téma/ idő/ energia. Videók a csatornámon már elérhetők, most jön a második konkrétan esküvős. A blogon mr több esküvős poszt volt :)

        Törlés
      2. Ne haragudj de nem nagyom vagyok képbe,hogy lehet nevet jeleníteni :-(
        Igen tudom,hogy vannak esküvős posztok a meghívós nagyon bejön! :)
        De jó lenne olyan is,hogy haladtok a szervezéssel,mikre kell oda figyelni,dekor ötleteid,pl...miket szereztél be eddig a nagy napra...!Engem pl.nagyon érdekelne a téma és tudnál segítséget adni a mennyasszony követőidnek! ;)
        De bocsi ha nem jó ötlet...csak egy tipp volt! :)
        Üdv.H.Vera :-)

        Törlés
      3. Csupán azért vagyok hisztis a névre, mert kaptam már meg azt, hogy saját magam istenítem név nélkül... Félek az emberi gonoszságtól :)
        Viszont köszönöm a hozzászólásaid, Verus :)
        Ne érts félre, abszolút örülök, hogy ennyire érdekel, mert én is szerelmes vagyok az esküvőkbe :) De még egy év, szóval én magam nem nagyon tartok sehol. A blog pedig itt lakik: http://atthebrideside.blogspot.hu/ . És így, hogy ketten kéritek.... hát, lehet, hogy újra elkezdem írni...sőt, egy óra múlva less vissza, jön az új poszt (bár fél óra is elég lehet, mert vannak gyűjtve ötletek/képek).

        Puszi és ölelés! Köszönöm, hogy írtál

        Törlés
    3. Ohh ezt megértem de ne foglalkozz az ilyen rosszindulatú irigy emberekket!Valószínű az ő életük túl unalmas így a tiéddel foglalkoznak! ;)
      Nagyon tetszik a blogod,köszönöm,hogy belinkelted sőt az új videód is szupi meglestem :) Nagyon jó lenne ha készülne még vidi a füzet tartalmáról ahogy a videóban mondtad! :)
      Nagyon örülnék ha folytatnád a blogot tudnál tanácsokat adni másoknak is ill.ha valamit kihagynánk a szervezésben a posztok segìtenének!(Én is jővőre házasodom) ;)
      Köszönöm,hogy visszaírtál,figyelni fogom a blogod! :) Puszi :*

      VálaszTörlés
    4. Olcsi,a másik blogodon nem enged kommentelni mert nincs semmilyen "ingyom-bingyom" fiókom... :D :(
      Vera

      VálaszTörlés