Fülek

 • Karácsony és Szilveszter
 • 2013. május 11., szombat

  Esküvős bejegyzés 1.- Én, a koszorúslány.

  Sziasztok!

  A nővéreim közül 2-en már férjnél vannak, de a 3. idén megy férjhez. A lakodalom Augusztus 31-én lesz, és addig több feladatom is van.

  Először is emeljük ki azt, hogy koszorúslány leszek. Nem is akármelyik, én leszek az első koszorúslány.
  Mi is a koszorúslányok feladata? A régi időkben egyrészt önző feladat volt nyoszolyólánynak lenni, hiszen itt találhattunk férjet magunknak, de ezen kívül nekünk kellett védenünk és segítenünk a menyasszonyt. Most inkább a második fele igaz.
  A segítők közül is a legnagyobb segítséget az első koszorúslány adja. Ő öltözteti- nagyon nehéz tökéletesen befűzni a ruhát- a menyasszonyt, ő ad neki enni/inni, ő kíséri és saját esetemben én sminkelem is ki. Ezen kívül az első koszorúslány vonul a templomig a vőlegénnyel. Huu, felkészültem én erre?

  Természetesen ezért a koszorúslánynak is nagyon szépnek kell lennie. A szépséghez hozzájárul egy tökéletes frizura, amit nekem igazán nehéz kitalálni, hiszen rövid a hajam!


  Ezekkel a hajakkal (felével kb.) az a gondom, hogy túl mű. Én meg szeretek csini lenni, de abból is a lazább vonalú csinosságot (szeretném) képvisel(ni)em. Persze, ezek is tök laza feltúzések/kontyok, de szabályosan vasalt/göndörített.
  Szóval inkább a lazább vonulatot kedvelem. Hogy milyet?
  Pl.:


  És jöjjön a fő-fő kedvenc, ami valószínűleg a választottam is lesz:

  Tehát ma, első lépésként megmutattam, hogy milyen irányvonalat követek én a hajam kiválasztásánál. 
  Egyénként, tegyük hozzá, hogy nagyon szeretnék élő virágot a hajamba. Annyira Szentivánji álom, tündérvilág hatása van. Egy napra olyankor mindig Titániának, vagy Tündének érzem magam. nektek hogy tetszik? Amúgy ugye, hogy a nagy művirág giccses? De az ilyen apró díszek tök jók, ami az előző képen is látható. Szintén szép szerintem a gyöngy.

  Most mutatok nektek is egy-két tippet, mert nem csak rövid hajú lányok léteznek a földön:)

  Konkrétan ez a kiengedett, pántos dolog a legjobb. Annyira gyönyörű és naturális!


  Amúgy, ha konty, akkor nagyon kedvelem a 60-as évek stílusát, a nagy púpot a fejbúbon. Annyira elegáns. Kicsit Audrey Hepburn feeling.:


  Amúgy, ha duci vagy, ajánlom,hogy kerüld a nagy kontyokat, a loknikat,, gömbölyded formákat, mert azok mind erősítik az arcod, a fejed méretét.

  Remélem tetszett a kis válogatásom nektek. Ti milyen stílusban tűz(et)nétek fel a a hajatokat? Vagy kiengedve viselnétek? Természetesen nem menyasszony-, hanem koszorúslányként.


  Puszi,

  Pillangólány

  3 megjegyzés:

  1. Az utolsó kép az, ami nagyon tetszik, bár még nem gondolkodtam, hogy milyen lenne a hajam.
   Azért is tűzetném fel, mivel az enyém hosszú, és egy nyári esküvő esetében, inkább a tánc miatt izzadok, mint a hajam miatt. :D

   VálaszTörlés
   Válaszok
   1. Az utolsó azért szép szerintem, mert egyszerű, de nagyszerű, ugye?
    És tök jogos...nekem millió kilós a hajam, szóval, amikor félhosszú=vállig érő, akkor engem is fújt rendesen:)

    Törlés
  2. Nekem hosszú hajam van és néha nem tudok vele mit kezdeni, ezért elég sokszor kiengedve hordom.
   Viszont azt nem tudtam, hogy a konty erősíti az arcot :D
   köszi az infót :D

   VálaszTörlés