Fülek

 • Karácsony és Szilveszter
 • 2013. december 9., hétfő

  Karácsony V.- Drámaóra

  Sziasztok csajok!

  A barátnőmmel csináltunk egy nagyon-nagyon jó órát még a drámás gyakorlati vizsgánkra. Most megmutatom nektek, hogy ti is lássátok, milyen cuki.
  Szerintem bárhova fel tudjátok használni szinte! Érdemes! Imádtuk!  1.Próbálj meg olyan hangokat létrehozni a teremben/ szobában, ami a karácsonyra emlékeztet.
  2. Karácsonyfa, mely hasonmásának darabjait a párosok megkapják 1-1 "saját" színben borítékban. Válaszolni kell a kérdésekre. Az teheti a fehér lapból készített fára a saját darabját, aki előbb eltalálja/közelebb jár a megfejtéshez. 
  Területfoglalós10 kérdés:

  Milyen eredetű a magyar ‘karácsony’ szó?  SZLÁV (BOLGÁR)

  1. Hol található a Föld legnagyobb karácsonyfája ? King's Canyon Nemzeti Park, Kalifornia
  2. Ki lopta el egyszer karácsonyt? Grincs
  3. Melyik amerikai elnök tiltotta be a karácsonyfát a Fehér Házban?  Theodore Roosevelt
  4. Karácsony másodnapja melyik szentnek a napja? Szent István
  5. Melyik ország használ hagyományos szalmadíszeket a karácsonyfa díszítéséhez? Svédország
  6. Melyik országban van az a szokás, hogy egy boszorkány dobja bele a kéménybe az ajándékokat karácsonykor? Olaszország
  7. Melyik karácsonyi ének minden idők legtöbbet játszott, legjobban eladható dala? Fehér Karácsony (White Christmas)
  8. Hány rénszarvas húzza Mikulás szánját (Rudolfot beleszámítva)?  9
  9.Melyik vállalat tette népszerűvé a Mikulást Amerikában? Coca-Cola
  10. Kinek a verse?

  Kukorelly Endre: JÖN A KAR 
  Jön a Karácsony, kapok könyvet,
  csokit, szeretet’, ruházatot,
  élet ilyenkor jóval könnyebb,
  nálunk. És nálatok?

  Ezután az egész verset felolvassuk átvezetésként!
  3. Mindenki a barátom, aki...(karácsonyi téma)- Körben ülünk. Egy embernek nincs széke, ő mond tulajdonságot magáról, akire érvényes az helyet kell, hogy cseréljen valakivel- a lényeg, hogy ne tudjon leülni valaki, hiszen ő mondja mindig a következőt. Így kell mondani (és hasonlót) Nálunk karácsonykor...
  ... az a szokás, hogy mindenki elmegy a misére.
  ... mindenki együtt énekel a fa alatt.
  ... szenteste napján állítjuk fel a fát. stb.

  4.Cetlikre felírja a vezető a résztvevők nevét. Mindenki kihúz valakit, akit ajándékozni fog most. 2 percet kap mindenki, hogy kigondolja, mit adna a másiknak. Ezután körülírják, amennyire csak tudják. Annak, aki "kapja", ki kell találnia, mi az! 

  5. Egy ember leül a székre. Valaki odamegy hozzá és elindítja az improvizációt. A másik bekapcsolódik, együtt játszanak egy karácsonyi mini jelenetet. Ha végeztek, az marad, aki az előbb jött, most ő lesz a 'fogadó', akihez jön valaki egy indítással:)

  6. A végére egy kis produktum. Előveszünk egy hatalmas lapot, egy nagy adag színest / zsírkrétát/ filcet, csillámot, ragasztót, szalagokat. Készítsetek  közösen egy alkotást a karácsony témájában!


  Hogy tetszett? Játszanátok?


  Puszi,

  4 megjegyzés:

  1. Drámaóra? Ahol ti, huszon felüliek ezt csináltátok a barinőddel? Édes. Dedós. A Heidi Klum parfüm keresése okán akadtam erre a blogra, hát komolyan, jót röhögtem. Szánalmas, de ez a te kis pillangó lelkedet úgy sem bántja meg, száguldj csak az felhők közt, és hányjanak unikornisok szivárványt a szádba, tonna donna.

   VálaszTörlés
   Válaszok
   1. Drámaóra:) Egy barátnőmmel csináltuk. Mivel ő óvodásokat tanít, ezért nyilván ezt a korosztályt céloztuk meg. Hát látod, mi már csak az ilyen kicsinyes fejlesztő foglalkozásoknak is tudunk örülni. Milyen szánalmasak vagyunk.
    Sajnos a kis "pillangó" lelkem megbántja, de legalább az felvidít, hogy jót derültél a blogomon. Szánalmas? Hát ez egy elég szubjektív fogalom.
    De nyugodtan felvállalhatod magad! Nincs ezzel probléma. Én nem foglak megítélni ismeretlenül. Max. datálom, hogy nem leszünk barátom, mert más az értékrendünk.
    Remélem, a közeljövőben is jókat nevetsz majd a posztjaimon, hiszen ez azt jelenti, hogy egy tonna donna is képes mosolyt csalni mások arcára- így vagy úgy.
    Boldog Karácsonyt előre is! Ezt az oldalt küldöm ajándékként: http://pco-szindroma.hu/ , bár ugye, mint megtanultam tőled, a nem materiális dolgok semmit nem érnek. Csak el ne felejtsem, mert véletlen hinni fogok az erejükben...

    Törlés
  2. :S hihetetlen az első komment :((

   VálaszTörlés