Fülek

  • Karácsony és Szilveszter
  • 2013. július 29., hétfő

    Sminkkészlet 1.- Tisztítás, ápolás, alapozás

    Sziasztok csajok!

    Mivel egyre inkább közeledik az október, amikor legközelebb lesz bármilyen jellegű bevételem. Ezért gondoltam úgy, hogy összeállítom a sminkkészletem - egyelőre csak gondolatban-, amelyet később a munkám során alkalmazni fogok.

    A legkönnyebb talán úgy, hogy a sminkelés lépéseit kronologikusan követem:) Ez szintén egy sorozat lesz,



    I. Tisztítás, ápolás, alapozás


    1. RADÍR
    Mindenképpen szükségünk lesz egy arcradírra, hogy az elhalt hámsejtek ne düledezzenek az alapozó alól.
    " Belenézek a kolléganő táskájába és azt látom,hogy nincsen radír... nincs radír!" Akadt ki Sok Csaba, a sminkmesterem, aki tudásának alapjaihoz Torontóban, a MAC szülőföldjén jutott hozzá.
    Nekem arcradírok közül drágább és olcsó kategóriában is volt már, bár előbbi nem sokszor:) Ami bevált az nem más, mint a nálam nagy csodálkozást kiváltott Balea termékcsalád egy arcradírja.
    Eddig minden alkalommal kicsi, utazó szerelésben vette- DM, pénztár mellett- és nagyon sokáig elég! 1 mogyorónyi adaggal dörzsölgetem az arcom. Magnific!:)


    2. TONIK

    A tonikok közül mindig úgy kell választani, hogy az adott bőrtípusnak megfelelő készítményt használjuk. Ehhez egy Vichy termékcsaládot ajánlok, a Purete Thermale kollekciót, melyben több típusra találunk tisztító tonikot.



    3. ARCKRÉM

    Fontos, hogy megfelelően hidratált legyen a bőr, melyre felvisszük a különböző sminkeket. Ehhez legmegfelelőbb a gyógyszertárakban kapható kikevert arcápolókrém vitaminokkal.
    A megfelelő higiénia érdekében egy keveset felveszünk a fültisztítópálcára, majd eloszlatjuk a bőrön és belemasszírozzuk. Ha készen vagyunk ezzel a lépéssel, várunk néhány percet!


    4. ALAPOZÓ

    No, ez mindig nehéz kérdés. Ha szeretnétek, írok róla egy külön posztot, hisz ez inkább sminkkészlet összeállító bejegyzéssorozat és termékajánló.

    Két alapozótípust hozok most nektek. Az egyik a Paris Berlin közepes fedésű Le Flude alapozója, mely árában verhetetlen. 1000ml-t kapunk kb. 6000 forintért.

    A legjobb fedésű alapozó pedig a Kryolan Supra- és dermacolor vízzel felvihető alapozója, mely korrekcióra is megfelelő, ám ezt nem ajánlom mindennapi használatra az egész arcra.


    5. PÚDER

    Első ízben fixáláshoz ajánlanék transparent púdert.

    A lehető legjobb ezek közül a Kryolan terméke:
    De én a NYC áttetsző púderét használom, és immár fél éve igen jól szuperál!


    A kompakt púderek közül pedig nem is tudom, melyiket ajánlhatnám. Nekem egy MAC hamisítványom van a Hello Kittyi kiadásból, ezen kívül a Max factor Creme Puff, amit imádom! Körömvirágra emlékeztet az illata. Nagyon jól szuperál!!!!

    6. LEMOSÓ

    Ha a sminket már nem szeretnénk viselni, fontos, hogy minél alaposabban tisztítsuk meg a bőrünket! Először az érzékenyebb bőrre főleg megfelelő arctisztító tejet alkalmazzunk, melyből én a Garnier termékét, az Essentials rózsás csodáját ajánlom. Főleg száraz és érzékeny bőrre.

    Miután készen vagyunk az arc megtisztításával- és nem annyira érzékeny a bőrünk-, akkor egy kétfázisú sminklemosóval átitatott vattát fektessünk a szemhéjra. Ha pár percig várunk, majd lefelé húzva leszedjük, akkor természetesen sokkal kellemesebben fogjuk tudni leszedni a festéket fejünk legérzékenyebb területéről!


    Én ezt a terméket használom, sokkal jobban bevált, mint a Vichy, amin nagyon meglepődtem. Először kétkedtem, hogy a Balea mennyire lehet jó, mivel olcsó drogériamárka, de el kell, hogy áruljam, hogy a Vichynél pl. sokkal jobb!


    Remélem, hasznosnak találtátok a posztot. Kívánságot továbbra is szívesen fogadok!


    Puszi, 

    Pillangólány:)







    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése